۲۵ آبان ۱۳۹۱، ۱۷:۲۹

شاه‌آبادی در تالار وحدت:

پوشش از مهمترین مولفه‌های صیانت سبک زندگی ایرانی و اسلامی است

پوشش از مهمترین مولفه‌های صیانت سبک زندگی ایرانی و اسلامی است

معاون امور هنری گفت: یکی از مهمترین مولفه‌ها برای صیانت و پاسداشت سبک زندگی ایرانی واسلامی موضوع پوشش است که در راستای آن باید به سلایق و علایق مخطابان نیز توجه شود و فکر می‌کنم باید پاسخی به این روند بدهیم.

به گزارش خبرگزاری مهر همزمان با برپایی نمایشگاه لباس اختتامیه جشنواره مد و لباس در تالار وحدت برگزار شد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شب گذشته در اختتامیه جشنواره مد و لباس گفت: امسال کار تحقیق و پژوهش نیز به همت دوستان جهاد دانشگاهیمحقق شد و 35 مقاله قابل درج در مجلات علمی و پژوهشی مورد انتخاب بود.

وی افزود: در ابتدای راه انتقاداتی بود کهبه تدریج برطرف شد و امروز شاهد آثاری متنوع هستیم که کیفیت آنها نیز بهبود پیدا کرده است به نوعی که بالغ بر 1500 طرح از سوی هنرمندان ارسال و 156 مورد نیزاز سوی اعضای داوری انتخاب شدند.

سید محمد حسینی افزود: همه باید کمک کنیم تا شاهد ارتقای این حوزه باشیم به ویژه سایر نهادها و دستگاه‌های مرتبط نیز باید به کمک ما بیایند تا این حلقه‌ها تکمیل شود، زیرا اگر مدل‌های متنوع در بازار ارائه شود طالبان زیادی برای آن نیزوجود دارد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به توصیه‌های قرآن کریم نسبت به قدر و منزلت لباس گفت: اگر بخواهیم قدر لباس را بدانیم باید از قرآن مدد جوییم که از لباس به عنوان یک نعمت یاد کرده است و به تاکید آورده که این لباس بر بندگان نازل شد و اندامشان را پوشیده گرداند و این‌ها نکات ظریف فراوانی است که به کرات در قرآن دیده می‌شود.

در بخش دیگری از این مراسم عفت شریعتی؛ دبیر جشنواره مد،‌ مانتو و پوشش سر گفت: این نمایشگاه بیانگر زحمت و تلاش و ارائه‌ هنر‌، سلیقه و زیبایی از منظر هنرمندان طراح است که بعد از تلاش‌های فراوان نتیجه داد.

مشاور وزیر در امور بانوان افزود: ظاهر یک زن مسلمان در جامعه از زمین‌های کشاورزی وشالیزارها گرفته تا پشت چرخ دنده‌های صنعت و پوشش پرستاری و پزشکی و یا جایگاه معلمی تا حضور زن در اجتماع بیانگر حضوری سرنوشت ساز است و آنچه این حضور را رونق می‌بخشد نشانگر کرامت انسانی است که زن در اجتماع نه تنها زن بلکه یک انسان است.

وی با اشاره به این که عرصه‌ اجتماع آیینه انسانیت زنان است افزود: نظام جمهوری اسلامی ایران این استحقاق را دارد که زنان و مردانش بالاترین شأن و کرامت انسانی را دارا باشند و اهداف طراحان و تولیدکنندگان و مسؤولان ما بیانگر این نکته است.

شریعتی خاطرنشان کرد: باید در هر نمایشگاه شاهد این باشیم که نقایص و کاستی‌ها تقلیل پیدا کند و سیر تکاملی خود را نشان دهد زیرا که ایران اسلامی آیینه تمام‌نمایی برای مسلمانان جهان است. بانوان اسلام باید در این عرصه نمونه باشند؛ یعنی باید بتوانیم با الهام از مکتب اصیل اسلامی و سنت‌های قابل قبول به ارزش‌های اسلامی دست پیدا کنیم.

وی در ادامه تصریح کرد: طرح‌های ارائه شده در عرصه تولید باید در سال 92 حضور پررنگی داشته باشند و خوشبختانه دراین مسیر وزارتخانه از هیچ کمکی دریغ نکرد، اما امیدواریم سیر تکاملی این حوزه را شاهد باشیم به ویژه که اتحادیه پوشاک نیز نقش مهمی در برپایی این نمایشگاه داشت.

شریعتی خطاب به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: طرح ساماندهی مد و لباس در مجلس هفتم تصویب شد اما هنوز کارهای زیادی داریم و انتظار می‌رود کمیسیون فرهنگی مجلس وسایر کمیسیون‌هایی که به صورت مستقیم و غیرمستقیم در این رابطه حضور دارند، کمک کنند تا شاهد اعتلای روزافزون این عرصه باشیم.

وی گفت: همه‌ عزیزان ما برای اینکه در بهار 92 شاهد تولید قابل توجه باشند و طرح‌های خود را به معرض نمایش عمومی بگذارند، باید تسهیلاتی در حوزه‌ تهیه پارچه درخور و با کیفیت فراهم شود.

معاون امور هنری نیز که در این مراسم حضور داشت گفت: نمایشگاه آبان 91 هفتمین نمایشگاهی است که در طول این دو سال برگزار کردیم و اگر با اولین نمایشگاه در مجموعه مد و لباس مقایسه کنیم می‌توانیم تاثیر آن را نسبت به تحولات این عرصه شاهد باشیم.

وی اضافه کرد: یکی از مهمترین مولفه‌ها برای صیانت و پاسداشت سبک زندگی ایرانی واسلامی موضوع پوشش است که در راستای آن باید به سلایق و علایق مخطابان نیز توجه شودو فکر می‌کنم در این مراسم باید پاسخی به این روند بدهیم.

شاه‌آبادی خطاب به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: ما امروز در ایستگاهی ایستاده‌ایم که به جرأت وزارت فرهنگ نقش اساسی خود را در پایه‌گذاری عرصه مد و لباس به عنوان یکی از شاخصه‌های مهم پوشاک نشان داده است اما بی شک باید مشارکت سایرحوزه‌ها را طلب کنیم مفتخریم امروز به دست جنابعالی شناسه یک پارچه مد و لباس رسمی می‌شود و شاهد تاثیرات آن در جامعه طراحان و نقش پوشش‌گذار آن در عرصه‌ پوشاک هستیم؛ همچنین پروانه‌ مالکیت معنوی برای تولیدات فکری یک طراح نیز امروز به صورت نمادین رونمایی می‌شود و به واسطه آن ازایده یک طراح صیانت کند وقتی شناسه یکپارچه پوشاک ایرانی را رسمی کنیم به حمایت واقعی از هنرمند‌، طراح و همچنین تولید ملی پرداخته‌ایم و به نقش جامع و بدیع آن توجه داریم.

وی خاطرنشان کرد: با نگاه به کشورهای اطراف و حتی آنهایی که در این هجمه‌ای‌فرهنگی موقعیت خود را باخته‌اند، متوجه می‌شویم که آنها در پوشاک همچنان سخت‌گیرهستند. چه بسا که لباس مردم هند‌، افغانستان و تاجیکستان در حالی که در بسیاری ازعرصه‌های فرهنگی غافله را باخته‌اند اما به صورت جدی از نمادهای پوشش خود صیانت می‌کنند.

شاه‌آبادی لباس را نماد فرهنگ، هویت و تمدن دینی دانست و خاطرنشان کرد: باید به شکل جدی از آن صیانت کنیم و در گام اول آنچه را به عنوان فرهنگ پوشش پذیرفته شده است، پاس بداریم. به همین دلیل امروز در این نمایشگاه ما در حوزه مانتو تمرکزکرده‌ایم زیرا تاثیر آن را در عرصه مد و لباس جامعه می‌بینیم.

وی ادامه داد: در برنامه‌ای که فاز اول آن را با مجموعه اقدامات و امکان سنجی ومخاطب سنجی به پایان بردیم به تاسیس بنیاد ملی مد و لباس و تکامل حلقه طراحان وایده پردازان رسیدیم و وارد مرحله دوم شده‌ایم که این نمایشگاه بخش نخست از آن محسوب می‌شود.ورود به عرصه پوشاک آقایان دستور کار بعدی ما است و به دنبال آن با ظرافت و دقت باید نسبت به پوشش کودکان نیز توجه داشته باشیم.

در ادامه این مراسم جوایز برگزیدگان نمایشگاه در بخش انتخاب مردمی طرح اولی‌ها‌،مقالات‌، مانتوی مجلسی ‌، مانتوی اجتماع و پوشش سر اهداء شد.

در بخش طرح اولی‌ها هیات داوران با تقدیر از پویان سلیمی،فاطمه فراهانی، سعیده کرمی، مهتاب خانی، یاسین شیشه‌گران و سارا ناییچی جوایزبرگزیده را به شرح زیر اهدا کرد:

رتبه سوم این بخش به کتایون چیذری، رتبه دوم به مریم خرم‌دره و رتبه نخست به درسا میری کرمانشاهی تعلق گرفت.

در بخش مقالات هیات داوران ضمن تقدیر از مقالات وجیهه قپاندازان، معصومه کندی،جایزه سوم را به بیژن زارع، جایزه دوم را به راییکا خورشیدیان و جایزه نخست را بهفریناز فربد اهدا کرد.

در بخش مانتوهای مجلسی نیز هیات داوران از مینا سلیع‌زاده، سیما یاقوتی، گروهزریر، نازنین مجلسی، قدرت‌الله زندیه و سوگل نام‌ور جایزه سوم را به نمینی، جایزه دوم را به سپیده پارساپور و جایزه نخست را به نازنین مجلسی اهدا کرد.

در بخش مانتو اجتماع نیز هیات داوران ضمن تقدیر از آثار اعظم مختاری، مریمروح‌زاده و سمانه صالحی‌فر، حسین مختاری و گروه زریر، جایزه سوم را به میتراتمجیدی، جایزه دوم را به مهدیه برهانی و جایزه نخست را به مریم عسگراولادی اهداکرد.

در بخش پوشش سر نیز هیات داوران برگزیده‌ای نداشت و تنها از آثار سمانه امینی،مرضیه فرزین، زهرا شراهی و سمانه سعیدی تقدیر کرد.

آخرین جایزه این بخش به انتخاب مردمی اختصاص داشت که به اثر مریم عسگراولادی اهدا شد.

حاشیه ها:

در بخش پایانی این مراسم به صورت نمادین از مالکیت معنوی آثار هنرمندان ایرانی رونمایی شد.

در بخش از این مراسم یک بانوی تازه مسلمان شده آمریکایی گفت: من چادری رنگی به سر دارم که طی صحبت با دفتر رهبر معظم انقلاب اسلامی به بنده اعلام شد که پوشیدن آن اشکالی ندارد اما توجه داشته باشید که چادر من حافظ من است.

کد خبر 1744752

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha